گرین مگ

گرین مگ، مجله ای برای ایرانیان

گرین مگ

گرین مگ، مجله ای برای ایرانیان

جهانگیری: باید خود را فدای مردم ایران کنیم

اسحاق جهانگیری امروز (دوشنبه) در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: مراسم امروز نشان دهنده آن است که هرجا دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر حرکت کرده‌اند نتایج به دست آمده بسیار مثبت بوده است. دولت برگزاری این مراسم را به بخش خصوصی واگذار کرد تا بار دیگر نشان دهد که به این بخش اعتماد بالایی دارد.

وی ادامه داد: البته بخش مهمی از صحبت‌های امروز فعالان بخش خصوصی مربوط به مشکلات آنها و گلایه‌هایشان از شرایطی بود که در سال‌های گذشته با آن روبه‌رو بودند. من امیدوار بودم که این مشکلات کمتر باشد اما با این وجود باید تلاش کرد که ضمن بهبود مشکلات دستاوردهای سال‌های گذشته نیز نادیده گرفته نشود.

معاون اول رییس جمهور با بیان این‌که ایران از سال ۱۳۹۸ سال‌های سختی را در حوزه اقتصاد گذرانده است، اظهار کرد: برای آنکه روزهای سخت بگذرد نیاز به همراهی و همپیمانی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به همراهی دولت و بخش خصوصی می‌شود. امروز نیز اقتصاد ایران همچنان با تحریم‌های اقتصادی آمریکا و شرایط سخت ناشی از شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند.

جهانگیری ادامه داد: در شرایط کرونا ممکن است عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی حتی منجر به آن شود که یک دستفروش ساده نیز کار خود را برای مدتی تعطیل کند و همین محدودیت‌ها تا سطوح بالای اقتصادی نیز می‌رسد. در کنار آن تحریم‌ها وجو دارد که دیگر نیازی به توضیح ندارد.

وی با انتقاد از برخی دیدگاه‌ها که مشکلات تحریم را نادیده می‌گیرد بیان کرد: من این سوال را از صادر کنندگان می‌پرسم که آیا شرایط صادرات امروز کالاهایشان با شرایط چهار سال قبل قابل مقایسه است؟ آیا سرویسی که خطوط کشتیرانی به ما می‌دهند با گذشته یکسان است؟ از این‌رو نمی‌توان صرفا از این گفت که مشکلات داخلی هستند و تحریم‌ها اثری ندارد.

معاون اول رییس جمهور یکی از اصلی‌ترین اثرات تحریم‌ها را مربوط به حوزه ارز دانست و گفت: متاسفانه برخی این طور صحبت می‌کنند که موضوع قیمت گذاری دستوری یا ارز چند نرخی برای نخستین بار در اقتصاد ایران دیده شده و در طول چند دهه گذشته هرگز وجود نداشته است. این در حالی است که ما چه در دولت موسوی، چه در دولت هاشمی، چه در دولت خاتمی و چه در دولت احمدی نژاد در دوره‌های مختلف با ارز چند نرخی مواجه بودیم.

جهانگیری با بیان این‌که دولت یازدهم از ابتدای آغاز به کار خود بحث تک نرخی کردن ارز را به طور جدی دنبال کرد، توضیح داد: در شرایطی که ما در رسیدن به این هدف تا حد زیادی موفق بودیم و از ارز ۱۲۲۴ تومانی، ارز ۲۴۷۷ تومانی و ارز آزاد در دولت احمدی نژاد به سمت یک ارز تک نرخی حرکت کرده بودیم، شرایط جنگ اقتصادی این سیاست را دشوار کرد.

وی با اشاره به اهداف دولت آمریکا در راه‌اندازی جنگ اقتصادی توضیح داد: آنها به دنبال از هم پاشیدن اقتصاد ایران بودند و در این بین منابع اقتصادی ایران و منابع ارزی که بانک مرکزی در اختیار داشت نقش مهمی ایفا می‌کردند. ما برخلاف گذشته امکان دخالت مستقیم بانک مرکزی در بازار و وارد کردن میزان زیاد ارز به بازار را نداشتیم و از این‌رو برای مدیریت منابع باید تصمیمات جدی گرفته می‌شد.

معاون اول رییس جمهور درباره‌ چگونگی رسیدن به دلار ۴۲۰۰ تومانی تشریح کرد: در جلسه هیات دولت به اتفاق آرا این تصمیم گرفته شد که ارزی با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای تامین کالاهای ضروری و اساسی در نظر گرفته شود البته طرح افزایش قیمت این ارز براساس تورم نیز ارائه شده بود که در جلسه سران سه قوه رد شد و در نهایت همین نرخ ۴۲۰۰ تومانی ثابت ماند. حال این‌که عده‌ای تلاش می‌کنند بگویند این ارز از طرف فلانی انجام شده و تصمیم او بوده است به دور از واقعیت است، زیرا مواضع اقتصادی ما از همان ابتدا روشن و مشخص بودند.

جهانگیری با اشاره به اقدامات مهمی که در اقتصاد ایران برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا صورت گرفت، تصریح کرد: ما نباید بگذاریم که شرایط برای مردم سخت باشد و باید تلاش کنیم خود را فدای مردم ایران کنیم. در طول سال‌های گذشته چه دولت و چه بخش خصوصی تلاش کردند در راستای حفظ اقتصاد ایران گام‌های مهمی بردارند و در شرایطی که بسیاری از کشورهای توسعه یافته در ایام شیوع ویروس کرونا با رکود مواجه شدند، اقتصاد ایران همزمان با تحریم و کرونا توانست به رشد مثبت صنعتی دست یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد